Wat is er te doen

FACILITEITEN IN DE BUURT


Bakker op 250 meter

Supermarkt op 150 meter

 

Het strand van Castricum bevindt zich op 7km, Egmond aan Zee op 9km

Het centrum van Alkmaar bereikt u in 20 minuten met de auto.

Naar Amsterdam en Bergen aan Zee rijdt u in een half uur.

In de maanden april/meil zijn er rond Limmen veel plekken waar prachtige bloemenvelden te bewonderen zijn.

KAASMARKT IN ALKMAAR


Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. 

De kaasmarkt is elke vrijdagmorgen vanaf 31 maart tot en met 29 september van 10.00-13.00 uur. Daarnaast worden er avond kaasmarkten georganiseerd: elke dinsdagavond in juli en augustus van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

HORTUS BULBORUM


De Hortus Bulborum in Limmen heeft als enige tuin ter wereld een enorme collectie van historische voorjaars-bolgewassen. Ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en Fritillaria’s tonen in het voorjaar hun prachtige kleuren.

Het unieke aan deze tuin is dat er honderden soorten bloembollen staan die dateren van ver vóór 1990, die niet of nauwelijks nog commercieel gekweekt worden. 

De museumtuin van de Hortus Bulborum is geopend in de maanden april t/m half mei.

STRANDEN


Vanuit Limmen zijn er diverse stranden gemakkelijk te bereiken met de auto of per fiets. Het dichtsbijzijnde strand is dat van Castricum. Maar ook Egmond aan Zee, bergen aan Zee, Heemskerk en Wijk aan Zee liggen binnen een straal van 16km.